Pagina 1 din 1

Ce părere ai ?

Scris: Mie Feb 07, 2018 1:35 pm
de ImPhenomenal
Salut, ce părere ai ?

Ce părere ai ?

Scris: Mie Feb 07, 2018 2:39 pm
de Metin2 Top Servers
Nici o parere

Ce părere ai ?

Scris: Mie Feb 07, 2018 2:45 pm
de Akito
Nimic

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 1:20 am
de mt2 pvm
Nu am nici o opinie legată de acest videoclip.

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 3:33 am
de Player Metin2
MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.

Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 3:47 am
de MT2 Server PvM
LeProf scrie:MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.

Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
mi am pierdut 3 minute din viata..

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 4:56 am
de Server PvP Metin2
Nimic..

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 4:59 am
de Rodnia Metin2
Nothing .

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 2:18 pm
de *nr1* Mary
nam

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 7:43 pm
de JirFaraSuflet
iMI E LENE SA DAU CLICK PE LINK

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 7:45 pm
de Metin2 Easy
niciuna

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 7:47 pm
de JirFaraSuflet
xTheBadBoY scrie:niciuna
Ti.e ti.a fost leNe Sa dAi clyck pe linc ?

Ce părere ai ?

Scris: Joi Feb 08, 2018 7:54 pm
de Metin2 Easy
JirFaraSuflet scrie:
xTheBadBoY scrie:niciuna
Ti.e ti.a fost leNe Sa dAi clyck pe linc ?
da

Ce părere ai ?

Scris: Vin Feb 09, 2018 3:13 am
de Player Metin2
[REGE]Alexandrino scrie:
LeProf scrie:MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.

Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
mi am pierdut 3 minute din viata..
Nu ii asa ca e buna? Eu am mancat 2 intr-o zii

Ce părere ai ?

Scris: Vin Feb 09, 2018 6:36 am
de [REGE]Alex
LeProf scrie:
[REGE]Alexandrino scrie:
LeProf scrie:MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.

Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
mi am pierdut 3 minute din viata..
Nu ii asa ca e buna? Eu am mancat 2 intr-o zii
da

Ce părere ai ?

Scris: Sâm Feb 10, 2018 1:33 pm
de Metin2 Romania
Topic închis.