Ce părere ai ?

În această secţiune puteţi discuta despre orice ce nu se încadrează în secţiunile de mai sus, în limita regulamentului. Metin2 PvP Server MT2
Închis
Avatar utilizator
Metin2 Easy
Membru avansat
Membru avansat
Mesaje: 476
Membru din: Joi Mai 11, 2017 8:21 pm
Oraş: Craiova
Status: #OLTEANCLAN
Regat: Galben
Caracter: Războinic

Joi Feb 08, 2018 7:45 pm

niciuna
Imagine
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
JirFaraSuflet
Membru activ
Membru activ
Mesaje: 160
Membru din: Mie Feb 07, 2018 9:32 pm
Oraş: Dallas
Status: Pfoai prea multe
Regat: Roşu
Caracter: Războinic
Breaslă: Hookah

Joi Feb 08, 2018 7:47 pm

xTheBadBoY scrie:niciuna
Ti.e ti.a fost leNe Sa dAi clyck pe linc ?
Imagine
Avatar utilizator
Metin2 Easy
Membru avansat
Membru avansat
Mesaje: 476
Membru din: Joi Mai 11, 2017 8:21 pm
Oraş: Craiova
Status: #OLTEANCLAN
Regat: Galben
Caracter: Războinic

Joi Feb 08, 2018 7:54 pm

JirFaraSuflet scrie:
xTheBadBoY scrie:niciuna
Ti.e ti.a fost leNe Sa dAi clyck pe linc ?
da
Imagine
Imagine
Imagine
Avatar utilizator
Player Metin2
Membru activ
Membru activ
Mesaje: 248
Membru din: Sâm Aug 05, 2017 12:10 pm

Vin Feb 09, 2018 3:13 am

[REGE]Alexandrino scrie:
LeProf scrie:MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.

Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
mi am pierdut 3 minute din viata..
Nu ii asa ca e buna? Eu am mancat 2 intr-o zii
Avatar utilizator
[REGE]Alex
Începător
Începător
Mesaje: 60
Membru din: Vin Feb 09, 2018 6:34 am
Oraş: Constanta
Status: NeverGiveUp
Regat: Roşu
Caracter: Sura
Breaslă: BlackTerror

Vin Feb 09, 2018 6:36 am

LeProf scrie:
[REGE]Alexandrino scrie:
LeProf scrie:MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.

Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
mi am pierdut 3 minute din viata..
Nu ii asa ca e buna? Eu am mancat 2 intr-o zii
da
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Avatar utilizator
Metin2 Romania
Membru hiperactiv
Membru hiperactiv
Mesaje: 1325
Membru din: Vin Iun 02, 2017 6:53 pm
Status: 11.05

Sâm Feb 10, 2018 1:33 pm

Topic închis.
Discord : .𝓢𝓽𝓸𝓻𝓶𝔂#7875
Închis