Ce părere ai ?
- ImPhenomenal
- Jucător
- Mesaje: 8
- Membru din: Mar Feb 06, 2018 2:34 pm
- Oraş: Colorado
- Status: I am Phenomenal,bitch
- Regat: Roşu
- Caracter: Războinic
Salut, ce părere ai ?
- Metin2 Top Servers
- Membru avansat
- Mesaje: 417
- Membru din: Lun Iul 17, 2017 12:01 pm
- Oraş: Ploiest
- Status: Javerutz
- Regat: Albastru
- Caracter: Războinic
Nici o parere
- Player Metin2
- Membru activ
- Mesaje: 248
- Membru din: Sâm Aug 05, 2017 12:10 pm
MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.
Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.
Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
- MT2 Server PvM
- Membru activ
- Mesaje: 339
- Membru din: Vin Oct 14, 2016 1:49 am
- Oraş: Constanta
- Status: NeverGiveUp
- Regat: Roşu
- Caracter: Sura
- Breaslă: MYSQLR00T
mi am pierdut 3 minute din viata..LeProf scrie:MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.
Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
- Server PvP Metin2
- Membru onorific
- Mesaje: 2437
- Membru din: Joi Apr 20, 2017 11:29 pm
- Oraş: Caransebeș
- Status: Să vă fie rușineeee =))
- Regat: Roşu
- Caracter: Războinic
Nimic..
Metin2 PvP Server MT2
Level Event Easy PvM Hard Origins Aeldra Top Rubinum Azyrah Hammer Rop Rop2 International player players online MMORPG servers servere Rodnia Solana
Level Event Easy PvM Hard Origins Aeldra Top Rubinum Azyrah Hammer Rop Rop2 International player players online MMORPG servers servere Rodnia Solana
- Rodnia Metin2
- Membru activ
- Mesaje: 235
- Membru din: Mar Ian 09, 2018 9:24 pm
- Oraş: /localhost
- Status: 404
- Regat: Roşu
- Caracter: Războinic
Nothing .
- *nr1* Mary
- Începător
- Mesaje: 92
- Membru din: Mie Feb 07, 2018 6:20 pm
- Oraş: Constanta
- Status: barbut e nr1
- Regat: Galben
- Caracter: Sura
- Breaslă: RevolutioN
nam
https://www.youtube.com/watch?v=_eDpH4hMW1o
- JirFaraSuflet
- Membru activ
- Mesaje: 160
- Membru din: Mie Feb 07, 2018 9:32 pm
- Oraş: Dallas
- Status: Pfoai prea multe
- Regat: Roşu
- Caracter: Războinic
- Breaslă: Hookah
iMI E LENE SA DAU CLICK PE LINK
- Metin2 Easy
- Membru avansat
- Mesaje: 476
- Membru din: Joi Mai 11, 2017 8:21 pm
- Oraş: Craiova
- Status: #OLTEANCLAN
- Regat: Galben
- Caracter: Războinic
niciuna
- JirFaraSuflet
- Membru activ
- Mesaje: 160
- Membru din: Mie Feb 07, 2018 9:32 pm
- Oraş: Dallas
- Status: Pfoai prea multe
- Regat: Roşu
- Caracter: Războinic
- Breaslă: Hookah
Ti.e ti.a fost leNe Sa dAi clyck pe linc ?xTheBadBoY scrie:niciuna
- Metin2 Easy
- Membru avansat
- Mesaje: 476
- Membru din: Joi Mai 11, 2017 8:21 pm
- Oraş: Craiova
- Status: #OLTEANCLAN
- Regat: Galben
- Caracter: Războinic
daJirFaraSuflet scrie:Ti.e ti.a fost leNe Sa dAi clyck pe linc ?xTheBadBoY scrie:niciuna
- Player Metin2
- Membru activ
- Mesaje: 248
- Membru din: Sâm Aug 05, 2017 12:10 pm
Nu ii asa ca e buna? Eu am mancat 2 intr-o zii[REGE]Alexandrino scrie:mi am pierdut 3 minute din viata..LeProf scrie:MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.
Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
- [REGE]Alex
- Începător
- Mesaje: 60
- Membru din: Vin Feb 09, 2018 6:34 am
- Oraş: Constanta
- Status: NeverGiveUp
- Regat: Roşu
- Caracter: Sura
- Breaslă: BlackTerror
daLeProf scrie:Nu ii asa ca e buna? Eu am mancat 2 intr-o zii[REGE]Alexandrino scrie:mi am pierdut 3 minute din viata..LeProf scrie:MOD DE PREPARARE PENTRU CEA MAI BUNA COLIVA DIN GRAU (ARPACAS)
Daca folosesti grau, acesta se alege bob cu bob, se vantura si se bate in piua mare. Se vantura din nou si se pune intr-un vas curat dupa care se spala, in mod traditional in 9 ape, adica schimbi apa de 9 ori. Asta daca vrei sa faci o coliva traditionala din grau pentru pomenirea mortilor. Daca folosesti arpacas nu mai trebuie sa zdrobesti boabele si nu le mai vanturi de pleava. In rest se prepara la fel.
Vecina mea, cea care mi-a dat reteta, spala insa graul doar in 3-4 apa frecandu-l in maini pana cand iese apa curata.
Traditia spune ca atunci cand faci o coliva pentru pomenirea mortilor, inainte de a o pune la fiert trebuie sa spui o rugaciune de multumire catre Dumnezeu si sa pomenesti numele mortilor pentru care se face aceasta coliva. Se face semnul crucii peste vasul cu grau, de 3 ori si apoi abia se pune incepe prepararea termica propriu-zisa.
Se pune graul (arpacasul) la fiert, la foc mic, in apa cu sare amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului in care il fierbi.
Spre final cand graul a fiert, se adauga zaharul si se mai fierbe putin, pana cand lingura, infipta in acesta, sta dreapta si nu se misca. In acel moment este gata si se poate lua oala in care a fiert de pe foc.
Se rastoarna graul intr-un vas incapator si se adauga nuca, esentele, stafidele, coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine totul.
Se pune graul fiert si aromatizat pe platouri. Se face semnul crucii pe fiecare coliva, folosind cacao sau nuca macinata, se decoreaza cu bombonele mici sau cu jumatati de nuca si apoi se duce la biserica (daca este facuta pentru pomenire).
Daca o facem pentru noi in casa, ca si desert de post putem sa sarim peste partea cu decoratul si sa o consumam ca atare, asezata in farfurii. Este buna si calda si rece.
Traditia stramoseasca religioasa din unele zone spune ca se duc la biserica doua platouri cu coliva. Unul pentru toti cei adormiti si altul pentru cei carora nu li s-a facut pomenirea de un an. Coliva este insotia de pomelnice si lumanari.
- Metin2 Romania
- Membru hiperactiv
- Mesaje: 1325
- Membru din: Vin Iun 02, 2017 6:53 pm
- Status: 11.05
Topic închis.
Discord : .𝓢𝓽𝓸𝓻𝓶𝔂#7875